<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Jiran :) posted on Sunday, 30 October 2011 { 09:14

Assalamualaikum…

Harini,  aku  nak  menaip  tentang  jiran.

Apa  itu  jiran?  Jiran  ialah  orang  yang  tinggal  berdekatan  dengan  rumah  kita  sama  ada  di  kanan,  di  kiri,  di  depan,  di  belakang,  di  tingkat  atas,  di  tingkat  bawah sehingga  40  buah  rumah  dari  setiap  penjuru. 


Wawaah ! Aku  tiru  sebijik-sebijik  bulat-bulat  bujur-bujur  petak-petak  definisi  jiran  dalam  buku  teks  Pendidikan  Islam  Form  2  di  mukasurat  226.  Aku  bukan  14  tahun,  tapi  kembar  aku.  So,  aku  tengok  jelah  buku  dia.   (yeke?  Aku  ada  kembar  ke?)

‘Jiran  yang  baik  ialah  jiran  yang  suka  membantu’

Siapa  setuju  dengan  statement  aku?  Angkat  tangan  macam  saya.  (tiru  gaya  Ucop  Wilcha)

Hmm..  kenapa  tiba-tiba  je  hari  ni  aku  nak  taip  pasal  jiran, ek  ?  Ahahaha…  Sebenarnya  aku  nak  bodek  jiran  aku.  Manalah  tau  dia  sedang  membaca. Ngehngehngeh..

OK,  Actually,  pagi  tadi  P1  hantar  notis  tentang  Wifi  sudah  disekat.  Aduhh !  Kenapalah  abang  aku  tak  bayar?  Kan  aku,  adik  aku dengan  abang  aku  sorang  lagi  dah  bayar  semua  share  kitorang.  Aiyoyo ! 

Korang  nak  tau  satu  cerita  tak?  Err, taknak?  Kenapa  korang  ni?  Suka  je  taknak  dengar  cerita  aku.  Sedih  tau tak ?  Menusuk  kalbu, terguris  hatiku.

Ahh, stop  touching  touching !  Kalau  korang  nak  tau, bacalah.  Kalau  taknak  tau  pun  baca  jugak.
Dulu  dulu,  waktu  aku  takde  Wifi,  adalah  seorang  jiran  aku  yang  memang  suka  menolong  ni  tetiba  je  bagi  password  Wifi  dia.  Apa  lagi,  sakanlah  kitorang  guna.  Tapi  dia  bukannya  bukak  setiap  masa.  Tapi  bila  dia  dah  start  bukak  tu,  semua  orang  dekat   rumah  aku  bergaduh  nak  conquer  komputer.  Ahaha…  Nasib  baiklah  sekarang  ni  ada sebuah  komputer,  sebuah  laptop  dan  netbook  di  rumah  aku  ni.  Dalam  6  orang  adik-beradik  aku,  tinggal  3  orang  yang  bongsu  je  dekat  rumah  aku.  Abang  aku,  aku  dan  adik  aku.  So,  sorang  sebijiklah. Hehehehe..

2  bulan  lepas,  abang  aku  yang  berada  di  Bangi  sekarang  ni  pasang  Wifi  dekat  rumah  dengan  syarat  semua  kena  bawak  keluar  duit  sebab  taknak  menyusahkan  umi  abah aku.  Lepas-lepas  pasang  tu,  24  jam  lah  kitorang  guna.  Tapi  tiba-tiba  je  abang  aku  lewat  bayar  bulan ni  dengan  alasan, BUSY!  Adoiyai… Bila  umi  aku  tanya  nak  bayar  kat mana  di  Alor  Setar  ni,  dia  tak  jawab.. Hmm…
Baru  hari  ni  aku  rasa  sayang  dekat  jiran  aku  ni,  sebab  kalau  takde  jiran  aku  tu,  memang  aku  takleh  nak  online  langsunglah.  Blog  aku  ni  pun  maybe  tak  disentuh, dibiar  berhabuk.  Cehh,  ayatku!   Ahahahaha… 

By  the  way,  thank you,  toce, arigato,  syukran  jazilah  ya  jiranku!  (terlupa  perkataan  jiran  dalam  Bahasa  Arab)

Okeylah, blablabla…. Bye bye, salam….. :D