<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Sedih + Kecewa posted on Friday, 11 November 2011 { 03:00

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh..

11 November 2011. 11/11/11. Hari Jumaat.

Cantik kan tarikh harini tapi sayangnya perjalanan sepanjang hari ini amat menyedihkan.

Harini, aku dengan tak semena-menanya aku menangis. Dahlah aku menangis dekat kawan se-Facebook aku. Nama kawan Facebook aku tu Anies Adiela

Seriously, she's a good friend. Dia tau nombor telefon aku and call aku tadi sebab post aku dalam group
Kami Budak 1997 semuanya marah geram + sakit hati dan sedih. Dia tanya aku apahal ? And aku seriously tak boleh nak tahan air mata aku ni. Memang mengalir keluar. Aku sedih sangat-sangat. Sedih sebab orang hina aku. Sedih sebab orang hina maruah aku sebagai seorang pompuan. Walhal aku tak buat apa-apa pon.

Oklah. Macam ni ceritanya. Aku bergaduh dengan seorang budak laki-laki yang muda setahun daripada aku. He lives in Kelantan. Aku tak kenal dia and dia tak kenal aku. Kitorang baru kenal dalam 1 group ni.

Oke, aku tahu salah aku jugak sebab masuk group yang tak sepatutnya aku masuk. Aku pergi masuk group untuk bebudak 1998. Yelah, aku ni kan awet muda. So , memang sesuailah group tu untuk aku. (perasan)

Tadi, saja je aku nak tengoklah post-post dalam group tu. Puihh ! Boring. Tak menarik langsung. Group 1997 paling gempak. Oyeahh ! Chaiyok 1997. !

Then, mata aku nak melekat kat satu post ni. Post ni dihantar oleh seorang budak 1997 yang juga menyamar menjadi budak 1998. Yelaa, ramai budak 1997 perasan muda -.-
Aku baca semua komen and aku tengok, budak 1998 yang mula-mula cari pasal dan semua sokong. Aku hangat hati bila tengok diorang kutuk, mencarut plus maki si budak 1997 ni. Tah pape tah. Just sebab bende kecik. Memang aku tak tahan sekali time nama mak bapak pun diorang guna. Haish~ Sakit hati melihatnya.

Alang-alang aku ni kawan dia, aku tolonglah backup dia. Yelah, kesian pulak dia. Tak memasal je kena hina sensorang. Tapi skurang-kurangnya aku takde lah tegor kasar-kasar. Aku just cakap elok-elok je. Haish~

Then, tetiba ada satu post ni sorang budak tu maki-maki dalam loghat Kelantan. Aku geramlah. Nak maki dalam loghat Kelantan supaya orang tak paham ? Puihh ! Ingat dia sorang je terer. Amik kau keluar loghat Kelantan aku. Bertekak dengan dia. Lamalah jugak.

Tapi, aku tak tahan giler bila dia dah start menghina aku. Menghina maruah aku. Aku rasa... ergh ! Tak tahan giler ! Seriously I need someone to talk to. Aku rasa nak menangis.

Tapi aku taktau nak cerita kat sape and waktu tu aku cuma tau marah and marah. Sepatutnya aku pergi ambik wuduk. Sepatutnya aku menangis mengadu kat Allah. Tapi waktu tu kemarahan membelenggu diri. Syaitan menguasai hati. Nafsu benci membuak-buak. Ergh ! Geram !

Nasib baiklah ada seorang hamba Allah ni nasihatkan aku waktu aku post tentang luahan aku kat group 1997 tu. Alhamdulillah, ada jugak yang ingatkan aku. Kalau tak memang aku tak ingat dunia dah !

Tapi lepas-lepas aku ambik wuduk, aku still terasa kemarahannya. Banyak-banyak kali aku amik. Tapi aku still rasa marah dan sedih. Aku rasa tak berdaya dah. Geram. Aku stop bertekak dengan dia.

Hati aku rasa sebak sebab still teringat kata-kata budak itu. Aku, erghh.. Akhirnya aku tewas jugak. Aku menangis jugak. Haih~ And tiba-tiba je Anies call aku. Dia tanya apa yang jadi. Aku try to control my voice. Takut-takut dia sedar aku menangis. Tapi,..

Anies : Tini, kau menangis eh ?

Bila dia cakap macam tu, memang air mata aku mengalir lagi banyaklah. Aku cerita apa yang terjadi diselangi dengan tangisan. And aku bagitau dia apa yang budak tu cakap. Dia pun marah. Haha. Tak sangka. Yelah, budak tu memang betul-betul menghina maruah seorang perempuan. Ada ke patut ? Dengan perempuan pun nak bergaduh  = ='

Pastu, aku cuba untuk lupakan apa yang dia cakap. Tapi tak boleh. Then, tetiba ada je kawan yang pergi komen kat video aku. Terbukak hati nak tengok video tu sekali lagi. Haha.. Aku tergelak je sepanjang dok tengok video tu. Terus hilang segala rasa marah. Hahaha.

Alhamdulillah.

Oklah. Xde apa dah nak crita. Kbaii. Salam :)