<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Rabu , 11 Julai 2012 posted on Wednesday, 11 July 2012 { 05:54

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

Harini agak menggembirakan okayy. Hoho.

Pukul 11.20 tadi, ada ceramah Ihya' Ramadan. Tapi tajuk yang diceramahkan adalah tentang Haji -.- Ada nampak perkaitannya di situ ? Ada ? Ish, manada --'


Tadi ramai yang tidoq waktu ceramah. Aku hampir-hampir. hoho. Sebab ?

"Kali ni, saya benarkan kalau anda nak tidoq. Tapi jangan mengeroh. Nanti ganggu orang sebelah."

Haa itulah katakata penceramah tu sebelum dia start berceramah. Tau mengeroh ? Loghat utagha daa. Maksud dia berdengkur. Rupa-rupanya penceramah tu pegawai pemasaran Tabung Haji kot kalau taksilap. Patutlah bagi ceramah pasal haji. Ouh,

Then lepas ceramah, ada sesi bacaan al-Ma'thurat. Ya Allah, waktu kritikal tuh. Waktu mata tertutup @@! And waktu baca Ma'thurat tu, haa tunggu lagi. Sambil baca sambil tertido. And paling takku sangka, sambil tertido waktu baca tu, sambil aku mimpi. Wow ! And yang lawaknya, aku sebut apa yang aku cakap dalam mimpi. Dalam erti kata lain, mengigau -.- ha ha.

Ustaz ada kata,

"Waktu dok baca, jangan pura-pura tidoq. Tapi kalau tertidoq nak buat cemna kan ? Dah nak tertidoq."

Haa sebab tu lah. Haha --' Sesi bacaan al-Ma'thurat dilakukan harini sebagai persediaan untuk bacaan bagi setiap hari Isnin. Menggantikan bacaan surah Yassin memandangkan Yassin dah dibaca pada setiap Khamis.

Sedikit perkongsian ilmu. Ehem. Dapat daripada Ustaz Yusof tadi. Antara kelebihan membaca al-Ma'thurat :- Jika mati pada hari yang dibaca al-Ma'thurat tersebut. Syurga dijanjikan. InsyaAllah.- Mendapat keampunan daripada Allah. InsyaAllah.- Dijauhkan daripada gangguan syaitan, jin dan makhluk jahat (termasuk orang jahat ;p)- Selamat daripada bala- Allah menyempurnakan pemberian nikmat dan rahmat-Nya- Dijauhkan daripada perkara yang memudaratkan- Hajat ditunaikan insyaAllah- Rumah dan keluarganya dilindungi Allah- Diredai Allah insyaAllah- Terhindar daripada perbuatan syirik- Selamat daripada bisa dan sengatan binatang berbahaya- Mudah menyelesaikan hutang dunia dan akhirat- Berhak mendapat syafaat di akhirat- Baca pada waktu pagi, dipelihara sehingga petang. Baca waktu petang, dipelihara sehingga pagi seterusnya- Mengamalkan al-Ma'thurat umpama mengamalkan sunnah Rasulullah SAW

Selesai bacaan al-Ma'thurat,

"Semua pelajar dibenarkan balik."

Celik mata. Really ? Tengok jam. 1.30 petang. Wowowowowowow ! Semua pelajar pun yayyyy. Ehem alhamdulillah. Ni semua sebab cikgu-cikgu nak pi rombongan lerr ni. Sukanyaaa~ and seingat aku, tahun ni, ni lah yang paling awal pun boleh balik. Fuhhh

And dalam kelas, disebabkan hujung minggu, so aku bawak balik semua buku yang dah ditinggalkan minggu ni. And agak terkejut apabila aku tengok timbunan buku tu. Pergghhh tinggi. @@! Berat gila beg aku. Tambah-tambah beg buku teks -.- Nasib baiklaa aku anak cikgu. So keluar kelas terus pergi kat kereta.

Agak sedih lah jugak kan, sebab dah takleh dah duk sekelas ngan Syazwanie and Ain Athirah :') Takleh nak memekak dengan depa dah dalam kelas. Ececehhh, macam lah tak jumpa dah lol. Kesian diorang sebab esok takleh join cuti. Kena pi sekolah Bukhary -.- Ha  ha. Tahniah + ziah

Depa kata nak bawak balik pengaruh baik Bahiyah katanya. Salah satunya, diam dalam kelas even waktu cikgu takdak. Dear Bukhary-ians. Perhatikan depa. Depa diam ka bising ka ;p

And malam nih pulak, ayah aku masak. Nasi goreng sambal sotong. Haha tapi sedap. Umi takdak, pi Kelantan-Terengganu. Rombongan guru-guru Sultanah Bahiyah . Sampaihati tinggal aku sigh. --'

Aaaa k, taktau nak tulis apo dah. Taip banyak dah. Ehem nak pi onl pulak ^^v k baii assalamualaikum.