<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

25 Oktober 2012, Hari Arafah. posted on Wednesday, 24 October 2012 { 21:07

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

"Happy birthday Abah. Nah. Hehe. Sebenarnya Tini taktau nak bagi apa." Sengih tersungging. Yeah sememangnya. Nothing for Abah. Abah, I'm sorry. I forgot. "Haha. Takpa, abah tak kisah. Asalkan ada ingatan..." Abah yang sedang menggosok kemejanya tergelak lalu mengambil Apollo yang kuhulurkan. "...walaupun Tini ambik benda ni kat bawah." Hehe... "Alaa takpela. Tini dapat hadiah, Tini bagi hadiah tu kat Abah." Sengih. Tersengih-sengih macam kerang busuk.

24 October. His birthday. My dearest father. 2012 minus 1964. Oh Abah, you have already 48 years old. But my love for you still growing up like you, dear father. And now, abah sudah genap sehari beberapa jam 48 tahun.


(ni kalau abah baca ni, mesti terharu sampai menangis-nangis. hehehe...)

Lama jugak tak update. Hampir lebih kurang seminggu. Emm 10 hari. Mungkin. Macam-macam berlaku. Jadi, entry kali ni mungkin lebih panjang daripada sebelum ini. Mungkin.

Jadi siapa yang taknak bazirkan masa, lebih baik tutup. Cepat !!!!!!!!!

1
2
3
4
5
.
.
.
10

K korang yang takmau tutup, jadi baca sampai habis ! :p *pegang pisau* *muka bengis* kk jk

Lepas PMR, orang kata bosan. Lepas PMR, orang kata nak release tension. Lepas PMR, orang kata merdeka. Tapi depa tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! I can't feel the 'bosan'. I can't feel the 'release tension' and of course I can't feel the 'merdeka'. Heh.

Sebenarnya, aku merasakan lepas PMR lebih busy daripada sebelum PMR. Lepas PMR lebih tension, stress also depress daripada sebelum PMR. Lepas PMR aku seperti dijajah dan menunggu masa.... Eh bila nak merdeka? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.!

Tapi alhamdulillah tekanan yang dirasai, bebanan yang ditanggung, sakit kepala yang agak menggunung, *cis hiperbola* dah semakin berkurang. Alhamdulillah.

Lepas-lepas Pertandingan Resensi Buku sempena Karnival Sumber dan Teknologi peringkat Negeri Kedah baru-baru ini, aku dah rasa hilang satu tension. And guess what, alhamdulillah aku dapat rangkul naib johan. Gelaran yang aku serta cikgu Zuraini sendiri tak sangka akan dapat. Benarlah kata orang, malang tidak berbau. Heh. Ehh apa kena mengena? -.- Iyelaaa.. kalau malang tidak berbau, rezeki tidak bertanda. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu ye tak? Kecuali Allah Yang Maha Esa.

By the way, bersyukur kerana berbaloi aku tak balik Kelantan, alhamdulillah menang. Namun aku terasa usaha tak berapa cukup, mana taknye, esok pertandingan, hari ni baru nak mengarang, menghafal segala. Tak ke gila namanya tu? ._. Tapi alhamdulillah, rezeki aku. Thanks Allah.

Alhamdulillah, 2nd place.
I got a dictionary, a 'peribahasa' (idioms) dictionary, a notebook,
a cd (Kebarangkalian Matematik Tingkatan 5) ==' and several postcards.


Fasilitator.

Fasilitator Let's Read Wonderland's tag.
*aku tau cadar aku cantik. pandai kartun tu posing =='


Salah satu program yang mematangkan aku. Mengapa?

Program ini berjaya memupuk kerjasama dalam diri aku dan rakan-rakan. Program ini berjaya membuatkan aku dan rakan-rakan menjadi seorang yang berfikiran kreatif serta inovatif. Program ini berjaya menguji kesabaran kami semua. Program ini juga..........

Kesimpulannya, program ini berjaya -.-
Deyy, apa punya kesipulan da. Cakap macam keling. Keling pun tak cakap macam tu =.= Err.

Group aku ditugaskan untuk menjadi urusetia kepada game 'Sabarlah Sayang'. Erk loya pulak tekak ini ==' Seriously, i hate this title. Menyesal pulak tak mintak cikgu tukar =.= Tapi game ni agak senang. Senang? HAHAHAHAHA. Tak sampai 10 orang pun yang lepas game ni. And seriously, this game was the hardest game in Let's Read Wonderland, i think.

A day after examination, 17th October. Majlis Jamuan Guru-guru dan Staf.

Umi : Tini, tolong carikan 10 orang budak asrama. Mintak diorang jumpa Umi esok.
Aku : Oh ok. Kelas 3A1 ke? Untuk apa?
Umi : Kelas apa pun takpa. Kalau 3A1 lagi senang. Ngam sikit dengan Tini. Untuk jamuan guru lusa.Aku : Apa kena mengena dengan Tini? Kena join jugak ke? =.='
Umi : Yelah. Senang sikit nak tengok.
Aku : Laaaa ........................ =.='

Aku pun kena join. Kononnya jadi budak asrama jugaklah kan. Ambik aje pinjam baju sesiapa. Jadi pramusaji -_______-' Heh? I ikhlas ni ok :3

"Orang ikhlas tak bagitau dia ikhlas lah Tini."

K aku tak ikhlas.

"Orang tak ikhlas bagitau dia tak ikhlas" :3

Erk. K first-first agak terpaksa. Tapi bila dah bertugas, macam best jugak. Lama-lama perasaan ikhlas tu muncullah dengan sendirinya. Pfft.

Macam kumpulan nasyid lah pulak. Haha.
Membelakangi cahaya. Gelapnya kami semua -.-
Itu hamper pertolongan . Search me. :3


Masa yang berjalan seiring dengan usia sebenarnya banyak mematangkan kita. Inna. Sesungguhnya. Ceh takpayah berlagak Johanna 5 tahun 5 bulan lah Tini ==' hasutan novel. Heh

Esok, 26 Oktober. Hari Raya Aidiladha. Eh?

Harini, 25 Oktober bersamaan 9 Zulhijjah 1433H. Hari Arafah. Hari yang disunatkan berpuasa ke atas setiap umat Islam yang tiada keuzuran. Kepada sesiapa yang berpuasa, tahniah. Selamat berbuka puasa sebentar nanti.

Eh, Hari Raya Aidiladha takde pengumuman ala-ala Aidilfitri ke............. eh??