<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

7 more days to go posted on Tuesday, 2 October 2012 { 05:45

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Kak Ina : Tini ! *menjerit dari dalam kereta*Aku : Ye sabarrr ! * menjerit balik*

Haha berani gila kitorang terjerit-jerit kat sekolah aku :>

*masuk kereta*Kak Ina : Ish hang ni lambatlah.Umi : Laa pintu pagar belakang tutup dah.Kak Ina : Tini la ni. Keluar lambat sangat. Kitorang tunggu dari pukul 4.30 lagi tau.Aku : Tini habis kelas pukul 5. Sapa suruh tunggu pukul 4.30.Kak Ina : Memanglah. Tapi sekarang dah pukul 5.30 dah. Awat tak keluar pukul 5 tadi.Aku : Tini dok siapkan homework...Kak Ina : Homework. U know the word home there. It means house. So, you should do it at house.Aku : Eh eh, Sekolahku Rumahku ok.Kak Ina : Kfine.Umi : Hahahaha

9 Oktober 2012. Oh PMR sudah marii. And sebenarnya aku tak sabar dah ni. Ehhe. Seriously, aku taksabar nak jawab exam. Tapi hakikatnya persediaan sebenarnya masih belum cukup.

Semakin hampir hari peperiksaan, semakin banyak dugaan. Nafsu menlonjak. Syaitan membisik. Menggoda, mengajak aku membuat kelalaian. Ya Allah bantu aku. Pengaruh Facebook, Twitter, televisyen, telefon termasuklah Blog semakin menjadi-jadi. Oho.

Tapi Blog kurang tarikannya. Dan sememangnya aku lebih berkenan menghabiskan masa di blog kerana setiap kali bukak blog, hanya 1-2 jam sahaja. Tak lama. Aku pernah cuba waktu trial haritu.

No no. aku tipu. Trial haritu aku takbukak laptop pun. I meant, sebelum trial, aku cuma bukak blog. Sememangnya, tak banyak masa diambil. Tak banyak.

Tadi, sewaktu menyiapkan kerja rumah Geografi, seorang rakan datang duduk di hadapan aku. Tengok, ushar, termenung aje aku dok buat latihan. Aku pun, buat dek aje lah. Sukahati lah. Kang kalau aku bersembang, aku leka. Tiba-tiba dia bersuara,

Piqah : Ish, hang ni. Mesti dah study kan? Hang percaya dak kalau aku kata aku tak study pun?Aku : Pfffft. Hang kata aku dah study? Haha. Percaya dak kalau aku kata aku tak study langsung?Piqah : Percaya.

Piqah tersengih, tiba-tiba dia tergelak. Pelik.

Aku : Hang ni kenapa?Piqah : Dak weh. Aku tak percaya hang tak study.Aku : Ya Allah. Serious ni. Hang tak percaya? Aku tak study pun.Piqah : Tipu. Muka hang muka dah study.Aku : Bhahahahaha ! Muka aku muka study? Lol. Muka aku muka study? Serius? *kenyit-2 mata*

Piqah tergelak besar.

Aku taktau aku diperli or what. Sememangnya aku belum study. Ohmygoatttttt. Sebenarnya, aku taktau nak baca apa. Seriously, aku taktau apa yang patut aku baca ._.

Aku : Weh Min! Kemarin aku pi Mekah.Min : Ha laa..Dalam mimpi... Aku : Bukan bukan. Betul ni. Aku tak tipu.Min : Tipu ngat aeh.Aku : Laa betul. Buatpa aku nak tipu...Min : Hek eleh, Restoran Mekah. -.-Aku : Haha. Alaa awat hang tau :<

Semalam, 1 Oktober. Happy birthday to u. Happy birthday to U. Happy birthday to Fitri. Happy birthday to u. May Allah bless U always :>

Siapa Fitri ? Ouh dia seorang jejaka. He's kind. Yeah actually he's kind even kekadang ada jugak yang tak kindnye. Haha. Pakwe aku. Erk. No no. nauzubillah. He's my second brother.

So, untuk sambut hari lahirnya, umi n abah decide bawak keluar makan. N diorang pilih Restoran Mekah sebagai tempat kami dinner. We ate Mandee Kambing. Sedappp. Aaaaaa. Imissmecca TT_TT

Erk. 8.20 dah. I've something to do. Btw, please pray for me dear readers. May Allah bless U. Thanks. :')

Goodluck to all PMR candidates. May Allah gives guidance to all of us till we get straight A's. InsyaAllah ameen.

Dan kemudian, mohon maaf atas segala salah silap yang telah dilakukan. Maaf maaf. Asif.

Assalamualaikum.