<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Another Day posted on Thursday, 29 November 2012 { 03:04

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

Aku : Adik, nak beli apa apa tak? Kak Tini nak pi 7E ni.
Adik : Nak topup.
Aku : Haa meh duit.
Adik : Taknak ah.

Nak suruh orang belanja laa tuuu -.-

Alhamdulillah done 24 episodes in just only 3 days. Emm lebih kurang laa. Taktau lah apa yang merasuk aku, semakin dekat nak periksa, semakin addict to Korea. Err.

"Hang minat Korea eh Tini?"

No. Tak minat. Aku cuma minat SiWon aje. Haha. Lagu Korea tak minat. Cerita Korea pun tak minat. Aku cuma akan tengok cerita Korea kalau ada Kak Ina. Haah.

Tapi... 2 hari yang lepas, terrrrrrrrrrrrrrrrrgerak hati nak tengok cerita keria. Keria ? Haha bukan ter-typo tapi sengaja. Lebih sedap keria daripada Korea. ha ha. *gelak muka tenuk*

Another day with I'm all wet. Brrr.

Seminggu tanpa topup, ada je yang hantar. Waktu den ado topup, ahah takmau pulak hantar. Tampaq satgi haaa.

Dah lama rasanya tak keluar rumah. Pergi cycling. Pergi jenguk rumah Kak Sha. Pergi main kat taman. Heh.

6.30 petang keluar. Gelap cuaca. And yeah tadi pun umi ada call katanya dekat Pokok Sena dah lebat. Nasib baik baju dah diangkat. Keluar dengan andaian sendiri mengatakan, "Alaa gelap sebab dah 6.30."

Keluar cycling. Ternampak bendang yang dah lama tak dijenguk tu. Ya Allah menghijau. Cantikk. Bendang berlatar belakang kan perumahan juga kampung yang dihiasi langit biru juga pelangi. Subhanallah cantik sangat. Dan waktu itu terasa, lamanya aku tak tengok pemandangan. Asyik menghadap laptop aje.

Sampai 7E, ternampak sepupu. Tapi lelaki, emm segan nak tegur. Senyum aje lah. Masing-masing dah besar, malu lah. HAHA that moment lah paling aku benci.

Disebabkan takut kertas topup jatuh sewaktu berbasikal, keypad ditekan untuk tambah nilai.

"Maaf, akaun anda telah disekat untuk ditambah nilai. Sila dail 11311 dan tekan 2 blablabla..."

Argh waktu ni lah nak cari pasal nye pun. Tengah-tengah busy ngan fon. Ceh hiperbola. Tetiba hujan. Aduhai...

Hujan kat Kedah ni tak menentu. Waktu awal-awal nak hujan terus lebat. Sebab teringatkan adik stay sorang kat rumah, hmm pecut aje lah.

Waktu pecut, satu aje yang diminta. Jangan sakit. Kau kuat Tini. Kau kuat. Haha.

"Ya Allah, jangan uji aku dengan kesakitan. Permudahkan segala urusanku dan permudahkan untuk aku menjawab ujian esok. Amin."

Cakap pasal ujian, emm haa. Orang kata, Sains senang. Math tahap universiti. Ujian kecenderungan paling senang. Takdak salah, takdak betul. Haha wallahua'lam. Tolong doakanku eh dear readers. Thanks :)

Dari pagi sampai petang, pegang buku. Tapi takbaca. haha. Oh nak maghrib dah.

Assalamualaikum.

And now tetiba terasa taklarat sangat, sakit kepala, nak demam nak termuntah. Perhh semoga aku kuat. Ya Allah bantuku.

...