<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

I got to go posted on Saturday, 15 December 2012 { 12:45

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.


“Rania! Pergi mandi. Lokman pun sama, lepas Rania habis mandi cepat masuk mandi. Uzair mana Uzair?” Teriakan bergema di segenap rumah. “Kak Ni…” seorang budak kecil menghampiri. Terukir senyuman di bibirnya juga menampakkan gigi. Ada juga lesung pipit di pipi. Tangan didepakan. Disambut oleh anak kecil itu. “Kak Ni… Nak susu.” Botol susu dihulur. Uzair yang didukung telah diletakkan ke bawah. “Jom ikut Kak Tini gi dapur." Terkedek-kedek Uzair berjalan di belakangku.

Rindu berbuku. Oh budak-budak itu...




I miss them. Seriously. Damn much! 
Jaga diorang tak susah pun. Well kalau takat nakal, alaa biasa dah tu. 8 hari di sana, aku rasa payahnya jagak budak, sukanya jaga budak. Dan mungkin itu yang aku akan rasa kalau dah ada... ok stop.

4.23 pagi. Merenung dan terus merenung. Belambak-lambak idea. Tepu. Tepu dan tepu. Otak tepu. Punyalah macam macam nak tulis. Itu dan ini. Tapi................

Dah lama kan tak nampak post aku? Kalau nak nampak pun, jarang-jarang sekali. Kan ? Ha ha yess. End-year holiday memang busy. Busy itu dan ini termasuk online twitter dan fb. Hihihi.

Kalau tengok draft, belambak post yang tak sempat disiapkan. No actually bukan tak sempat disiapkan tapi mood hanya muncul separuh jalan. Idea pula sejak tu terus tak berjalan.

16 Disember dah harini. I packed nothing. For what? Emm nak pergi jauh. Jauh dari Malaysia.

Haha nak pi Vietnam aje. Takyah buat terok lah Tini.

Aku : Hish apehal tak best dah eh kartun kat sini? Dulu semua syok-syok.
Abah : Hahahaha *sengih*
Aku ; Tetiba someone jawab, "bukan tak syok, tapi hang tu dah membesar."
Abah : Hahahahaha siapa yang kata?
Aku : Tini. Haha tini suka buat jawapan untuk soalan sendiri tau.

Malam 16 Disember, kubertolak daripada SMK Sultanah Bahiyah ke KLIA. Eh kenapa dari sekolah ? Haha sebab aku pergi rombongan sekolah. Special kan? Wakakaka.

Maka insyaAllah pagi 17 Disember tu, bertolaklah dari KLIA ke Vietnam. Dear readers, doakan perjalananku dan keluarga supaya selamat pergi dan balik ya.

InsyaAllah aku di sana selama 5 hari 4 malam. Taktau lah ke mana yang akan dilawati. Katanya apa yang sering menjadi tarikan ialah shopping.

Damn! Shopping? I hate it. Haha no bukanlah benci tapi macam... emm tak berapa suka. Tambah-tambah kalau bab kena nunggu orang. Kalau shopping untuk diri sendiri pun terkadang rasa renyah. Dahlah tak reti nak pilih pastu pastu pastu.. emm.

Dalam bebanyak shopping, hanya shopping buku yang jadi pilihan. Shopping baju, seluar, handbag, makeup segala oh sory. Bukanlah tak pernah cuma memang tak berkenan.

Tapi apa yang aku suka waktu pergi travel ialah travelling. If U know what I mean... Jauh perjalanan luas pandangan. Itu yang penting. Dan sememangnya kupasang impian ingin mengelilingi seluruh dunia. Tak pun asia. Haa yang tu pun cukup bagi aku.

Keputusan telah diumumkan keluar pada 19 Disember dan nampaknya tiada peluanglah untuk kurasai pengalaman naik ke pentas. Aceceh bajet 9A aje. Hahahaha insyaAllah that what I want. Tapi kalau tak...

OK memang nak sangat ambik result tapi apakan daya, keadaan tidak membenarkan. I know once in a lifetime, but... emm maybe it's not my time. Tata result. Please, be nice to me.

And now, masih belum ngantuk. Tapi rasanya mata pembaca dah ngantuk baca. Haha k sory.

Dear readers, help me. Please. Raise your hands up.

Ya Allah ampunilah segala dosa-dosa kami, dosa kedua ibu bapa kami, guru-guru kami, rakan-rakan kami dan kesemua muslimin dan muslimat. Mukminin serta mukminat. Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami. Tetapkanlah kami di landasan-Mu. Ya Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, bantulah kami. Kurniakan kejayaan kepada kami di dunia dan akhirat. Berikan kemurahan rezeki yang berkat, dan lindungilah kami dan semua umat Islam di seluruhdunia daripada segala bala bencana di dunia mahupun di akhirat kelak. Aaamiin.

Thanks. May Allah bless U.