<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Cerita Dari Syurga posted on Tuesday, 4 December 2012 { 20:39

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

"Apa yang dianggap oleh manusia berkaitan Tuhan, maka itu akan menjadi benar. Apabila manusia itu mengingati Tuhan, maka Tuhan akan mengingatinya. Apabila manusia itu menyebut tentang Tuhan di hadapan orang lain, maka Tuhan akan menyebut berkenaan dirinya dalam situasi yang lebih mulia." - HR Bukhari dan Muslim.

Itulah ayat yang dipetik daripada sebuah buku nukilan Zamri Mohamad, Yusry Yusopp dan Haeqal Zulqarnain yang bertajuk Cerita dari Syurga dalam cerita 5 : Boomerang Hidup, Kata Suka atau Duka pada mukasurat 21. Ceh


"Di bumi dia dikasihi, di langit dia dirai. Itulah dirimu. Diingati seribu tahun lagi. Bisikkanlah kata-kata syurga di bibirmu."

"Tiket bahagia selalu berganda. Ada tersimpan wajah isteri di fikiran suami. Terakam bicara ibu dalam diri si dia yang mengasihi. Kita mahu diingati untuk selama-lamanya dalam ingatan orang tersayang."

"Hidupnya penuh bererti. Selepas mati masih diingati. Cerita tentang dia sentiasa di hati."

"Mahukah dirimu kekal diingati?"

Ok terbaca ayat pada kulit hadapan dan belakang pun aku dah tertarik.


To me, it's a nice book. Taktau lah bagi pandangan orang lain camane kan. Eh mestilah nice, aku yang pilih -..-'' Haha k.


"Tini, awat suka baca buku macamtu?"

Macamtu? Macamtu? 'Tu'? Haha so what? Bukannya novel picisan cinta murahan pun. This is me. Biarlah nak baca buku apa pun. Kenapa ada yang suka pertikai. Lahaiii.

Buku yang aku minat. Entah kenapa sekarang suka sangat menjengah ke bahagian motivasi. Terjenguk-jenguk melihat buku di bahagian agama. Ok memang terkadang kubaca novel-novel picisan. Memang terkadang kuselak helaian perkataan cintan-cintunan. Tapi sesungguhnya ku tak minat novel. Yes tak minat.

Aku bukan qariah yang merdu bacaannya. Aku bukan hafizah yang menghafaz dengan jiwa dan fikirannya. Aku bukan pelajar sekolah agama yang mahir bahasa Arabnya. Aku hanyalah seorang pelajar yang masih merangkak-rangkak dengan amal yang tidak seberapa.

"Fatini kata tak jiwang. Kata tak reti romantik. Tapi suka baca buku yang ada ayat puitis."

Haha well memang jiwa aku macamtu kot rasanya. Ayat puitis tak bermakna ayat cintan-cintun right? Ayat puitis tak bermakna hanya ayat daripada sang teruna kepada sang dara juga sebaliknya kan? Ayat puitis tak bermakna ayat untuk berjiwang segala.

Sebenarnya, apa yang kubaca tak dianggap ayat puitis pun. Haah tak kuanggap ayat puitis. Hanya sebuah ayat yang indah. Mungkin juga Mutiara Kata? Ya mungkin.

Ada buku, ada laptop. Semua jadi untuk aku. Biarlah tiada yang menemani. Biarlah hanya aku seorang diri. Biarlah dunia sekeliling senyap sepi. Ada buku atau laptop. Lagi afdal kalau dua-dua sekali. Haha dengan itu aku boleh teruskan .............. err ok taktau apa dah.

Buntu. Hahahaha blank segala yang tercatat dalam minda tadi ._.

Ok sekarang 12.30 tengahari. I'm waiting for two 97 kids yang aku sendiri tak kenal siapakah mereka. And bila mereka nak sampai -.- K.

Haha.

...