<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Suckseed ??!!! and rumors posted on Saturday, 1 December 2012 { 15:25

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

Kawan : Eh, hang tak balik Kelantan eh?
Aku : Tak. Kalau tak, sebenarnya haritu plan nak balik 27 November. Tapi 30 haribulan tu aku ada periksa.
Kawan : Ehh, periksa apa?
Aku : Periksa PMR laa.
Kawan : Hah?

Kenduri. Waktu cuti ni, belambak-lambak betul kenduri. Boleh dikatakan setiap hari ada. Dan terkadang, satu hari ada empat hingga lima kenduri. Memang pecah perut lah. Tambah-tambah kalau...

Umi : Kita ada kenduri lagi satu ni.
Anak : Hah ? Laa kenapa tak cakap. Dah makan sampai kenyang dah tadi.

And I hate that moment. Dan agak benci jugak kalau sudah diberitahu tempat mana, mana, mana dan mana untuk dipergi dan tetiba otak jadi blank. Terlupa segalanya lalu makan dan terus makan. Tambah-tambah kalau ke kenduri yang makanannya memang kalau tengok pun dah sampai tahap meleleh liur, lagi lah blank macam orang hilang ingatan pun ada.

Aku : Laa hang taktau ka?
Kawan : Taktau apa?
Aku : Kan kita kena jawab semula PMR Sejarah.
Kawan : Aik, kenapa?
Aku : Sebab soalan katanya bocor.

Succeed succeed succeed succeed suckseed ???!!


Okeh actually it's a nice story to be story.

Berkurun lamanya CD ni wujud dalam rumah, tapi baru semalam aku jumpa.

"Teen comedy about a group of high-school students who form a band eventhough they're not remotely gifted with music. Their intention is to impress girls. But when a pretty young student turns up and wants to join then band as a guitarist, things start to get interesting."

Well, that's what was written at the back of the DVD case.

Cerita tentang bebudak sekolah menengah. Interesting ceritanya. Hehe hero dia hensem.

"Perempuan kalau tengok apa-apa, mesti tengok lelaki hensem kan?"

Eh eh, tak semua. Tak semua. Kalau lelaki aje hensem tapi cerita tah-pa-hape buat hape. Tapi kalau cerita best dan kebetulan hero hensem, itu bonus. LOL.

Suckseed. They sucked their life and reborn like a new seed. Haha lol. Tapi bagi aku maybe it just a new formation for Succed (?) Err maybe.

Kawan : Awat aku taktau apa-apa pun...
Aku : Ni aku nak bagitau la ni.
Kawan : Wey, biaq betoi.
Aku : Betoi lah ni.
Kawan : Hang ni, cakaplah betoi-betoi.
Aku : Laa betoila aku tipu.

"Rumors are carried by haters, spread by fools and accepted by the idiots."

Rumor rumor dan rumor. Sungguh zaman Twitter semakin banyak rumor. Kalau betul... tak apa. Ni masalahnya, banyak sangat yang hampeh. Hmmm.

And another rumor yang menyakitkan hati sekarang, haha aku tau it just a rumor but benda tu selalu bermain di fikiran -_-

"Keputusan PMR 2012 akan diumumkan pada 19 Disember 2012. Tarikh ini telah ditetapkan oleh Pentadbiran Peperiksaan."

Aku sendiri taktahu sama ada benda ni betul atau tak. I've try to shuh shuh it from my mind but I can't. Awuwuuuu help me TT_TT

Aku : Abah, ramai yang kata result keluaq 19 Disember. Hmm Tini pun nak pi ambik result jugak. Tapi kenapa keluar 19 Disember? :(
Abah : Depa kata tu... dapat tau dari mana?
Aku : Entahlah. Tapi ada jugak yang Tini dengar daripada mulut pemeriksa sendiri.
Abah : Khabar angin Tini. Tak boleh nak percaya. Kalaupun khabar angin tu betul, semua tu cuma kebetulan.

Ya, kalaupun betul maka ia hanyalah kebetulan. But......................... hmmm kalau betul camana? Aku nak pi ambik result jugak. Sekali seumur hidup aje PMR ni.

Khabar angin tak boleh nak hentikan. Hmm....... Kalaulah ada button delete dalam mind, memang den delete dah haa rumor tu. Biar tak ingat selamanya pun tak apa. Pasal rumor tu aje laa.

Kawan : Ish hang ni. Buat terkejut aku ja.
Aku : Haha saja nak tengok hang percaya ka dak.
Kawan : Pelik jugak aku bila hang kata kena jawab lain. Sakit jantung aku. Dahlah Sejarah pulak tu.
Aku : Hahahaha mudahnya pekena hang ;p

Ada ubi ada batas Tini....

...