<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Fofofofo...rm 4 posted on Monday, 21 January 2013 { 10:19


Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

"Imam Syafie kata, 'Orang yang jahil umpama mayat bergerak. Mati sebelum mati.' Cuma mereka mati tak boleh disembahyangkan. Marah. Cuba kamu buat, tengah jalan pastu sekat mat rempit yang tak solat tu. Niat 'Usolli haza al-mayyiti....' takbir 4 kali." HAHA teringin nak cuba.

1.41 pagi, aku masih belum tidur lagi.


Biasa. Kebiasaan bagi aku. Sebenarnya dah tidur dah pun, cuma aku baru terbangun.

Hampir sebulan bersekolah. Hampir sepurnama bergelar Tingkatan 4. Hampir 22 hari menyibukkan diri. Semakin kutemui diri sendiri. Heh.

2013 merupakan tahun yang lebih sibuk berbanding 2012. Rasanyalah...

Bukti? Emm buku-buku selain pelajaran bertimbun-timbun tak sempat dibaca. Kepenatan tahun ni lebih berbanding tahun-tahun lepas. Asyik mengantuk, rasa nak tidur awal.

I still can't believe that I'm already a form four student now.
Percaya atau tak, kena percaya jugak

Homework tak payah nak kata banyaknya. Tiap-tiap hari wajib ada walau sesoalan. Kalau dalam satu hari, no homework, then it's a record actually. Bukan takat takde kerja rumah tu rekod. Kalau kerja rumah cuma satu soalan, dah boleh masuk Book of World Records dah tu!

But emm alhamdulillah, masih boleh survive. Masih belum patah tangan. Masih elok bergerak tanpa sebarang masalah. Mungkin cuma otot-otot jari semakin kuat. Ehhe. *over*

Tak mati pun. Sungguh rupanya. Tak mati pun tanpa Facebook. Memang memang memang dulu aku seorang 'kipas-susah-mati' Facebook, Twitter blabla. Nak berenggang sekejap pun agak payah. Tambah-tambah waktu cuti.

Memang memang memang. Memang aku masih online akaun Facebook lain. Walau tak guna yang dulu. Memang masih buka akaun Twitter. Tapi tak sekerap dulu. Pagi petang siang malam. Makan minum tidur mandi main semua depan laptop.

Actually, I'm just searching for me. The lost part of me.

Please stop asking me why...

Tiap-tiap minggu sepuluh. Dalam bebanyak kerja rumah, yang ni yang paling tak tahan. Karangan Lima Bintang :( Yang ni yang paling malas nak buat. Yang ni yang paling kurang mood emm. Karangan SPM. Minimum setakat ni, 4 mukasurat penuh dengan tulisan. Minimum tu....minimum. Kalau emm maksimum. Tiada had rasanya ._. Haha

Maksimum pernah kutulis setakat ni. 8 mukasurat. Taktaulah kot ada lagi karangan lebih 8 mukasurat....

Cikgu masuk. Keluar. Masuk. Keluar. Cikgu lain-lain. Tapi percakapan, perkataan yang keluar dari mulut hampir sama; SPM. Mana stress pun kan. =='

Cikgu tu masuk, " SPM blablabla..." 
Cikgu ni masuk, "Format SPM blablabla..." 
Cikgu nu masuk, "SPM kamu ada 3 kertas blablabla..." 
Cikgu naninu masuk, "Tahun depan kamu SPM."

K -.-

Memang bukan honeymoon year. Memang memang. Malah kena pulun lebih lagi adalah. Lahaiii, harap kekal lah ke-pulun-an tu.

Tak hilang lagi tentang PMR dalam minda, terus kena set mental tentang SPM.

Emm emm, jazakumullahu khairan. Assalamualaikum.

...