<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2673450732304179712\x26blogName\x3d.::+Bla+Bla+Bla+::.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://cahaya-kebijaksanaan.blogspot.com/\x26vt\x3d3469298043917987658', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>












Iou
Welcome here.Cahaya Kebijaksanaan itu maksud namaku ^^v
I AM WHO AM I
Nur Fatini bt Mohd Fuad. 28 0ct. A girl who is...Talkative. Hyperactive. and Creative. Teehee. 'Aku'. Maaf itu habit.
...
Berapa kali jatuh itu tidak bernilai, yang dikira adalah berapa kali kita bangkit. If Allah says yes, nobody can say no. Andai berdakwah, jangan buang namamu daripada senarai penerima dakwah.
stalk me

Life Is Unbelievable posted on Friday, 24 May 2013 { 21:16

Assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.

Hampir sebulan. Tak. Memang sebulan aku menghilangkan diri. Apa khabar kalian semua sekali? Khabar baik aku di sini. Mungkin sedikit selesema dan batuk yang mengiringi. Tapi alhamdulillah masih boleh menaip lagi.

I'm sorry. There's no side story.

Semua orang jadi dewasa. Betul atau tak? Jawapannya, jeng jeng jeng SALAHHHHH! Kenapa? Sebab tak semua orang jadi dewasa lah. Aku masih belum dewasa, sungguh aku masih seorang remaja. Remaja yang sedang membesar, mencari pengalaman, menimba ilmu, mengenal dunia, mendekatkan diri dengan-Nya, membaiki segala perkara, menghitung hari kembali kepada Dia.

Entah sempat entah tidak. Selalu kita ingat, jodoh rahsia Dia, tapi jangan pulak kita lupa, hanya Allah tahu bila waktu ajal kita.

Apa khabar hati? Moga kau tak selalu merintih. Jangan asyik dibelenggu sedih. Kelak kau sendiri yang terasa pedih.

Dunia sekeliling penuh dengan aura negatif. Namun jikalau kau sendiri terpengaruh dengan rasa itu, lalu mengeluarkan sifat tanda tolak tu sendiri, parah. Kau akan terus bermuram durja.

Jadi chin up and keep going on.
Throw your tears and shine brightly like a star in the sky
Just move forward and stay strong.

Itu intro aje eh. Muqaddimah. Haha ok meh kita masuk kepada man point meh meh. Sejak dua menjak tiga menjak empat lima enam menjak tujuh lapan menjak bermenjak menjak memang nak kena pijak sebab cakap banyak sangat menjak ni, kebanyakan entri asyik pasal sekolah baru kan? Ok maybe excited punya pasal. No. Bukan excited. Tapi still in my unbelievable moooood.

Apa yang sedang kualami sekarang ni? Unbelievable. Sekarang sudah bermula Cuti Sem 1. Atau kata lainnya, Cuti Pertengahan Tahun. Setengah tahun. Huish. Masih belum kupercaya, hampir 6 bulan bergelar pelajar Tingkatan 4. Hampir 4 bulan belajar di sekolah baru. Hampir 15 tahun 6 bulan bergelar seorang insan. Hampir.... hampir ....hampir... aaa hampir.... krik krik krik. Ok stop.

Aku : Abah, masih tak percaya ni dah jadi budak Form 4 dah hah.
Abah : Janganlah tak percaya. Kena percaya lah jugak.
Aku : Tapi tak boleh nak percaya. Nak percaya gena?
Abah : Kena percaya lah.
Aku : Percayalah~ *nyanyi*

- Tutttttt. Adegan di atas hanyalah rekaan semata-mata. Hanya dialog dua teratas yang benar-benar berlaku. Sekian. Harap maklum.-

Nak start dah. Nak start dah. Wonder why kenapa setiap kali mula jari tekan keyboard, mula taip panjang-panjang, maka segala aura gilagila sampai nak jadi gila tu keluar. Rasa nak keluarkan senyuman nampak gigi ke gusi sebab dah terlalu muehehehe entah nak cakap macamana. Rasa nak expresskan segala rasa biar semua orang dapat merasa. Ok abaikan.

Back to the main point. Bagi aku, nak untuk tak percaya tu tarak masalah. Ehem. Well masih muda kan. Muda, awet muda. Ok perasan. Ehem. Sebab wow wow masih tak percaya itu lumrah. Jolo dok? Hoo key oyap doh key. Memang takpe kalau kurang percaya, asalkan reda. Yeahh reda tu penting. Eventhough I still cant believe my life is now going through the Form 4's phase, but I still can accept my fate as a 16-years-old student.


Tak percaya itu takpe. Reda itu perlu. Nope perlu but must! Tapi actually it's better to believe and accept. Because once u believe of what r u going through now, so of course u'll accept ur fate, ur life, ur test, your your... your........ aaa hmm.

Ok harap anda faham apa yang cuba kusampaikan kerana kata-kata dalam blog ni kebanyakan sengaja tak dihabiskan untuk membenarkan anda menyambung apa yang cuba disampaikan. (ecehh walhal cover tak reti nak luahkan apa yang cuba disampaikan. opss.)

17 hari cuti. Bermula 24 Mei sehingga 9 Jun. Apa perancangan? Macamana masa yang akan anda uruskan? Jangan lupa ibadah yang perlu dilakukan. Jangan terlalu leka dengan hiburan. Pergilah lawatan. Bukak buku, kira lawatan kan? Aaaa pelancongan ke dalam buku :D

Hobi waktu dulu. Bukak buku masakan, cari makanan yang menyelerakan. Bayangkan rasa hidangan. Pehhh menyengat lidah, menggamit rasa. Macam nak makan aje gambar tu aie aie. Jadi meh cari hobi baru, bukak gambar tempat-tempat pelancongan. Tutup mata dan bayangkan keindahan. Fuuu~

"Berhibur tiada salahnya kerna hiburan itu indah. Hanya pabila salah memilihnya membuat kita jadi bersalah."

Hanyut dalam lamunan. Pandang ke dinding ataupun syiling. Bayangkan bayangkan peta dunia, bayangkan indahnya alam. Hehehe mengajor pulak. Dah dah. Push push shuh shuh. Jangan tiru adegan yang cuba digambarkan.

Aaaaa kerja-kerja di atas hanya boleh dilakukan jikalau anda benar benar tidak ado kije untuk dilakukan.

Masuk fasa cuti, mesti ada rungutan sana-sini,

"Banyaklah kerja sekolah..."
"Eh bosannya taktau nak buat apa cuti 2 minggu."
"I have no activity for this holiday. Lifeless."
"Alaa tak bestnya tempat tu."

Serta bermacam-macam lagi rungutan, complain blablabla. Cuti salah. Tak cuti pun salah. Ish ish ish.

Ok dah dua hari cuti kan? Enjoy your holiday. Enjoy tu enjoy lah jugak. Jangan asyik enjoy dunia, enjoy for searching bekal to go to akhirat pun perlu jugak. Enjoy tu enjoy jugak, buku jangan lupa bukak. Enjoy tu enjoy jugak, kerja rumah pastikan proceed berjalan. Enjoy tu enjoy jugak aaaa... haa.

Last but not least, masih marahkah pelajar 4Sains3 SMKSB kalau aku kata cuti ni aku tiada sebarang homework? Eheh. :B But that's the fact. Please be jealous. Hehe soghiiii -..- Aimissallofyu.

Assalamualaikum.